EBI PARTY IN LONDON !

DONDERDAG *  24 NOVEMBER 2005  *  LONDEN

LONDEN REIS !

door Gerrit Vermeulen

Gerrit Vermeulen

(met dank aan Sylva Hostetler voor de foto's)

Afgesproken was in het hotel dat we met de hele groep lopend naar de Zetland Arms Pub, 15 minuten verderop, zouden gaan.

 

Het was gezellig samen met een groep van 20 mensen al pratend naar de bar te wandelen. We moesten maar een keer de weg vragen en de pub zag er al bij de eerste aanblik mooi uit. Echt een Engelse pub, super gezellig gelijk al bij het aanzicht. Dit had Martial goed uitgezocht. Mijn complimenten hoor (Martial: Hazelle, ik kan deze eer niet van je afnemen hoor, jij hebt deze pub uitgekozen en we hebben er allemaal echt van genoten). We werden bij aankomst hartelijk verwelkomd en voelden ons gelijk thuis, net als al deze andere fans uit zoveel delen van de wereld.

 

 

 

In een speciale hoek waren de artiesten al bezig met het geluid. We bemerkten dat Ritchie, de gitarist die Martial had aangekondigd, er niet was en waren bezorgd over de oorzaak van zijn afwezigheid. Leuk om Anthony Lauren te zien binnenkomen, die we ons van een paar hele professionele optredens tijdens de Parties in Nederland herinnerden. Hij had, zoals altijd, zijn begeleidingsmuziek op een minidisc bij zich en wilde best wat van zijn bekende Roy Orbison repertoire zingen.

 

Anthony was op verzoek van Martial ook meteen bereid om de DVD speler aan een van de grote video schermen te koppelen zodat we naar een paar heel zeldzame video beelden van Don en Phil konden kijken.

 

 

Nadat we het eerste Engelse biertje hadden besteld deed Martial, die deze Buffet Party organiseerde, zijn welkomstwoord. Geoff and Colin, The Everly Experience begonnen daarna aan hun eerste live set van Everly songs. Echt heel leuk om te horen wat voor invloed de Everlys in de muziek wereld hebben gehad.

 

Ons tweede biertje was Belgisch. De hele pub zong uit volle borst mee. Heerlijk. Dit is nu een echte party waar iedereen van kan genieten. Zelfs de stamgasten die zomaar binnen kwamen genoten. Ze vonden de muziek geweldig en dat was ook zo.

 


Colin van the Everlys Experience had collegiaal geaccepteerd dat Anthony wat nummers
zou zingen en Martial  kondigde hem aan. Inmiddels had Geoff van The Everlys Experience ons laten weten dat zijn stem hem vanwege een verkoudheid af en toe in de steek liet dus het was een geluk bij een ongeluk dat Anthony kon bijvallen en er zo goed in thuis hoorde. Colin zong zelfs enthousiast een paar songs met hem mee en andersom.

 

Een beetje later bespeurde Martial Martyn en Roger Williams onder het binnengekomen publiek. Ze hebben jaren samen Everly songs ten gehore gebracht....hoewel, de laatste jaren niet meer actief. Martial legde hen de situatie uit over Geoff’s stemproblemen en vroeg hen te overleggen zodat zij ook een aantal nummers konden zingen. Colin en Geoff waren zelfs zo vriendelijk om hun Everly gitaren even aan ze af te staan en ze kondigden The Williams Brothers aan. Ze hadden de tijd van hun leven!

 

 

Langzaam vloeiden onze gedachten naar de mooie tijd toen de Everlys deze nummers zongen, zo’n 45 jaar terug. In de pauze nodigde Martial ons uit om naar het buffet tegaan, een verdieping hoger. En wat we daar zagen overtrof onze stoutste verwachtingen. Letterlijk aan alles was gedacht en we werden als gasten in alles voorzien, geweldig. We werden verwend, een rijke keuze aan gangen en van alles ruim voldoende.

 

Nadat we hadden genoten (er kwam ook nog een tweede buffet)  werden we echt verrast door Anthony Lauren. Ik vond hem persoonlijk geweldig. De tijd verstreek,de gezelligheid ten top. Je gelooft het niet maar nu stond er een nog mooier buffet klaar, van grote kwaliteit. Het is moeilijk te verwoorden. Martial namens allemaal, geweldig bedankt .

 

 

Rond 17.30 gingen we met de Underground terug terwijl de party zeker nog niet was afgelopen. Het volgende Everly Brothers concert stond op de agenda. Ik hoop dat je met dit verhaal wat kunt. Ik denk het wel. Let wel, ik vond het oprecht geweldig in de Zetland Arms. Blijf gewoon dit werk doen zoals je het al bijna 40 jaar hebt gedaan. Niemand kan dit ooit van je overnemen.

Een woord van Martial:
Ik zou van de gelegenheid gebruik willen maken om Paul McGee en zijn staf, Alex, Lea, Christian
en Ramzi te bedanken voor de wijze waarop ze ons welkom hebben voelen en de hele dag voor onze gasten hebben gewerkt. Paul gaf ons als blijk van dank zelfs een klasse fles champagne aan het einde van deze fijne dag in zijn Pub. Als we ooit de kans krijgen komen we er graag terug, daar kunnen jullie op rekenen; of het nu privé is of om nog eens een buffet aan jullie Everly fans te presenteren.

Velen van jullie vroegen naar de DVD met heel zeldzame video-opnamen die we tijdens deze Party
en al eerder in Spakenburg vertoonden. Er bevindt zich minstens 35 uur van dit soort opnamen in het Video Archief van EBI......waar deze sampler vandaan kwam. Laat ons weten als je interesse hebt (ebi@everly.net)

 

We hebben gitarist Ritchie Lloyd gemist in de Zetland Arms. Hij zou er zijn arrrangementen van vele Everly songs instrumentaal voor ons vertolken. Helaas vernamen we dat hij gewond is en momenteel nauwelijks zijn handen kan gebruiken. We wensen hem het allerbeste en hopen gauw beter nieuws over hem te kunnen laten horen.

TERUG